28 apr. 2023

Waarom is Branche 6 interessant om te beleggen via uw vennootschap?

Met uw vennootschap beleggen, kan op verschillende manieren. Tak 6 of Branche 6, een Luxemburgse oplossing, is alleszins één van de interessantste pistes voor beleggingen via een vennootschap. Welke voordelen tak 6 u en uw vennootschap precies biedt, leest u hier.

Toegang tot beleggingsfondsen

Een tak 6- of branche 6-contract biedt uw vennootschap toegang tot een uitgebreid gamma aan beleggingsfondsen die investeren in aandelen, obligaties of een combinatie van beide. Dat geeft u dan weer mogelijk uitzicht op een mooi rendement, waarbij u de hoge inflatie countert en op die manier uw koopkracht (minstens) behoudt. Opgelet, een tak 6-contract biedt geen kapitaalsgarantie. U neemt dan ook een bepaalde mate van risico. Dat risico is echter ook een opportuniteit om meer rendement te behalen dan via beleggingsproducten met een gewaarborgde intrestvoet (bv. tak 26), spaar- of zichtrekeningen.

Op maat van uw beleggingsprofiel

Samen met u bepalen we uw beleggingsprofiel. Vervolgens gaan we op zoek naar een tak 6-product dat daar naadloos bij aansluit. Bent u een dynamische belegger, dan kunnen we beleggingen bekijken die meer risico inhouden. Bent u eerder een defensieve belegger, dan hebben we ook daarvoor sterke opties. Op die manier bent u 100% zeker dat het tak 6-contract dat u afsluit perfect past bij uw situatie en risico-appetijt, in tegenstelling tot de DBI-bevek die het niet toelaat uw beleggingsrisico te spreiden over meerdere activaklassen.

U betaalt geen premietaks en geen beurstaksen

Kiest u voor een tak 6-product, dan betaalt uw vennootschap geen premietaks van 4,40%. Ook beurstaksen zijn niet verschuldigd.

Tak 6 is boekhoudkundig eenvoudig

Uw volledige tak 6-contract wordt als één boekhoudkundige structuur beschouwd, waarbinnen u kunt switchen tussen fondsen zonder veel administratieve verplichtingen. De boekhoudkundige administratie weegt dus veel minder zwaar dan wanneer uw vennootschap rechtstreeks in beleggingsfondsen, aandelen of obligaties zou investeren. En op die manier hebt u ook minder boekhoudkundige kosten …

U kunt uw geld opvragen bij tak 6

Het geld dat u in een tak 6 investeert, kunt u (gedeeltelijk) opvragen wanneer u dat wenst. Heeft uw vennootschap op een bepaald moment liquiditeiten nodig, dan kunt u het geld uit uw tak 6 te allen tijde opvragen. U betaalt vennootschapsbelasting op de gerealiseerde meerwaarde. Minwaarden zijn evenwel volledig aftrekbaar.

U hoeft zich geen zorgen te maken over de vraag of uw verlaagd tarief voor de vennootschapsbelasting in het gedrang kan komen door uw tak 6-belegging. Dat is immers niet het geval. Als u voor een DBI-bevek zou kiezen, bestaat dat risico wel.

Luxemburgse expertise

Bij een tak 6-product kiest u voor de expertise van Luxemburg als financieel kenniscentrum. Ook de juridische en economische stabiliteit van het Groothertogdom zijn een belangrijke troef.

Meer weten over tak 6?

Bel of mail ons voor een afspraak. Samen bekijken we wat voor u en uw vennootschap de beste opties zijn in tak 6/

share this post on