09 jan. 2024

Waarom een cyberverzekering voor elk bedrijf een must is

Phishing, een datalek, ransomware waarmee uw bedrijf afgeperst wordt … Cybercriminaliteit neemt wereldwijd explosief toe, en dat in tal van vormen. Niet enkel grote multinationals zijn het slachtoffer. Ook middelgrote bedrijven en zelfs kleinere kmo’s worden getroffen. De schade loopt pijlsnel op. Het is dan ook zaak om zo’n crisissituatie maximaal te vermijden door een uitgekiende beveiliging van uw IT-omgeving. En als u toch getroffen wordt, komt het erop aan om de problemen optimaal te managen en de schade te beperken. Hoe? Door een kwalitatieve cyberverzekering te onderschrijven, onmisbaar voor elk bedrijf.

Wat is een cyberverzekering?

Een cyberverzekering helpt u als uw bedrijf het slachtoffer wordt van cybercriminaliteit. Enkele voorbeelden:

  • Eén van uw medewerkers opent een schadelijke bijlage in een e-mail, waardoor een virus zich razendsnel verspreidt binnen uw netwerk.
  • Cybercriminelen laten ransomware op uw IT-infrastructuur los. Het gevolg: heel uw bedrijf ligt plat en er wordt losgeld geëist in ruil voor een vrijgave van uw netwerk.
  • Hackers gaan aan de haal met een deel van uw klantengegevens, met schade voor enkele klanten tot gevolg én een knauw in uw reputatie.

Wat mag u verwachten van uw cyberverzekering?

Hebt u een cyberverzekering via Hesters? Dan kunt u rekenen op een intensieve begeleiding.

  • Terugbetaling van de kosten voor IT-, juridische en PR-diensten, met het oog op het beperken van uw (reputatie)schade.
  • Kosten die u moet maken om zo snel mogelijk weer up and running te zijn, worden terugbetaald.
  • Vergoeding van schade aan derden door een cyberincident in uw bedrijf. Deze dekking geldt wereldwijd!
  • Terugbetaling van de kosten voor uw verdediging als uw aansprakelijkheid in het gedrang komt.
  • Tussenkomst in de kosten als uw telefooncentrale gehackt wordt.
  • Bent u door een cyberaanval heel wat data kwijt? Uw cyberverzekeraar helpt u bij de wederopbouw van uw databestanden.

Kies de juiste cyberverzekering

Opgelet, er zijn heel wat cyberverzekeringen op de markt, maar daartussen zijn er grote verschillen. Wij werken samen met toonaangevende verzekeraars op wereldniveau, met een enorme expertise in cyberrisico’s. Kiezen voor een cyberverzekering waarop u echt kunt vertrouwen, is cruciaal.

Als makelaar screenen wij de verzekeringsmarkt en gaan we steeds op zoek naar de best mogelijke oplossing voor onze klanten.

Snelle bijstand van specialisten

Hebben cybercriminelen het op uw bedrijf gemunt? Of vermoedt u dat uw IT-netwerk aangevallen wordt? Dan kunt u 24/7 terecht bij specialisten voor advies en begeleiding.

U kunt rekenen op de ervaring en expertise van specialisten in cyberrisico’s, alsook van lokale en internationale advocatenkantoren die gespecialiseerd zijn in deze materie.

Uitgesloten risico’s

Hoewel een cyberverzekering een erg uitgebreide dekking biedt, zijn bepaalde risico’s toch uitgesloten. Denk bijvoorbeeld aan diefstal van gegevens door fraude binnen uw bedrijf, het uitvallen van uw IT-netwerk door een stoffelijke oorzaak (zoals een kortsluiting) en schade door het uitvallen van de stroomvoorziening.

Preventie is belangrijk

Dat u een cyberverzekering afsluit, betekent niet dat u zomaar alle veiligheidsvoorschriften mag verwaarlozen. Het spreekt voor zich dat van u verwacht wordt dat u de nodige beveiligingsmaatregelen neemt om uw IT-infrastructuur optimaal te beschermen. Denk bijvoorbeeld aan virusbeveiliging, regelmatige back-ups … Specialisten bekijken samen met u welke preventiemaatregelen u best voorziet.

Wat kost een cyberverzekering?

Dat hangt af van de grootte van uw onderneming, uw activiteiten, de gevoeligheid van uw IT-infrastructuur voor cyberrisico’s, de waarborgen die u wenst … We hebben alvast goed nieuws voor u: in enkele minuten kunnen we u een concreet prijsvoorstel bezorgen, op maat van uw bedrijf en uw verwachtingen.

Offerte voor een cyberverzekering

Wil u graag een offerte voor een cyberverzekering? Maak dan meteen een afspraak.

share this post on