07 dec. 2023

U hebt nog drie weken om een mooi belastingvoordeel te bekomen

Binnen om en bij drie weken is het alweer Nieuwjaar. Tijd voor een gezellig feestje met familie en vrienden, goede voornemens … maar ook een wake-up call om nog snel uw aanvullende pensioenplannen te optimaliseren, want die leveren u een zeer mooi fiscaal voordeel op. Laat dit niet liggen! Het voordeel dat u dit jaar misloopt, kunt u volgend jaar niet meer inhalen. Snel actie ondernemen is dus de boodschap!

WELKE OPTIES HEBT U?


1. Pensioensparen
U kunt kiezen tussen twee stelsels:

  • U stort maximaal € 990. Uw belastingvoordeel bedraagt dan 30%. U kunt dus jaarlijks tot € 297 terugverdienen via uw belastingaangifte.
  • U stort meer dan € 990, maar maximaal € 1.270. Dan bedraagt uw fiscaal voordeel 25%, of omgerekend maximaal € 317,50 per jaar.

Hebt u dit jaar nog niet aan pensioensparen gedaan? Neem dan meteen contact met ons. Wij regelen dit snel voor u, zodat u uw belastingvoordeel voor 2023 niet kwijt bent.


2. Langetermijnsparen
Hoeveel u precies kunt storten in het langetermijnsparen, hangt af van uw inkomen. Wel geldt er een absoluut plafond van € 2.350. Het fiscaal voordeel bedraagt 30%. Stort u het maximumbedrag, dan levert dit u een jaarlijks belastingvoordeel op van maar liefst € 705.

Ook hier geldt de regel: u moet ervoor zorgen dat het geld vóór 1 januari 2024 op de rekening van de verzekeringsmaatschappij staat. Contacteer ons en wij brengen dit voor u in orde.


3. Individuele Pensioentoezegging (IPT) voor zelfstandigen
Bent u zelfstandige met een vennootschap? Dan kunt u via uw vennootschap een Individuele Pensioentoezegging (IPT) afsluiten. Zo spaart de vennootschap voor uw aanvullend pensioen. Bovendien kan de vennootschap de premies aftrekken als beroepskost. Zo daalt de winst en betaalt u minder vennootschapsbelasting.

Loopt het boekjaar van uw vennootschap bijna ten einde? Dan is het moment daar om een IPT te onderschrijven of om uw bestaande IPT te optimaliseren. Neem meteen contact met ons. Wij zorgen ervoor dat u fiscaal het grootst mogelijke voordeel boekt.

share this post on