22 nov. 2023

Nieuwe staatsbon? Bekijk zeker ons alternatief!

Er komt binnenkort een nieuwe staatsbon aan. Beslis echter niet te snel om in te stappen in een nieuwe staatsbon, want zo dreigt u interessantere alternatieven te mislopen …

Wat is een staatsbon eigenlijk?

Als u intekent op een staatsbon, dan leent u geld aan de overheid. Die betaalt u dat na een vooraf bepaalde looptijd terug, inclusief een intrest. De staatsbon biedt een ruime mate aan zekerheid, al kunnen ook overheden failliet gaan.

Kent u de alternatieven?

Aan een staatsbon zijn ook enkele nadelen verbonden. Nadelen die u bij andere beleggingsoplossingen niet of minder heeft. Hoezo?

1. Rendement

Bij Hesters kunt u intekenen op een exclusief fonds, dat op zijn beurt belegt in een unieke selectie van onderliggende fondsen.

  • Dit fonds focust voornamelijk op obligatiefondsen en heeft een defensief profiel.
  • Het beleggingsrisico is beperkt, maar u krijgt mogelijk wel uitzicht op een hoger rendement dan bij een staatsbon.

2. Flexibiliteit en liquiditeit

Belegt u in ons fonds? Dan blijft uw geld altijd beschikbaar. Afhalen of bijstorten kan op elk moment, en dit zelfs geheel kosteloos.

Ter vergelijking: bij een staatsbon moet u uw geld voor de volledige looptijd ter beschikking stellen van de overheid. Bijstorten kan niet. Vervroegd uitstappen is wel mogelijk, maar u loopt daarbij het risico dat u verlies maakt.

Kom eerst eens luisteren naar ons

Vooraleer u intekent op de nieuwe staatsbon, raden we u dus aan om eerst even met ons contact te nemen. We zijn er immers van overtuigd dat we u met ons obligatiefonds een sterker alternatief kunnen voorstellen.

Bel of mail ons voor een vrijblijvende afspraak. Wat hebt u te verliezen?

share this post on