17 apr. 2023

Maandinfo maart 2023

We kunnen terugblikken op een positief eerste kwartaal van 2023.
Zowel obligatie- als aandelenmarkten maakten dit jaar een goede tot zeer goede start.

De technologiesector, die het vorig jaar hard te verduren kreeg, staat nu opnieuw aan de kop van het peloton. Zowel enkele nieuwe ontwikkelingen rond AI en ChatGPT als de sterke balansen en cashflows ondersteunen deze remonte.

Verder zagen we een daling van de energieprijzen en bijgevolg een daling van de inflatie. Op macro-economisch vlak is de inflatie bij uitstek het belangrijkste topic voor de rest van het jaar. We hopen dat de daling kan verder gezet worden richting 2% en dat ook de voedselprijzen nu stilaan hun piek bereikt hebben.

Het is dan ook voor centrale bankiers als ‘dansen op een slappe koord’, waarbij aan de ene kant de inflatie moet bestreden worden, maar tegelijkertijd moet ervoor gezorgd worden dat de economie niet in een diepe recessie terecht komt. Dat de impact van de renteverhogingen niet onmiddellijk voelbaar is en dus met vertraging de markten bereikt, maakt het er bovendien niet eenvoudiger op.

In Q1 zagen we ook in de US en Zwitserland deining ontstaan in de financiële sector, waarbij enkele banken moesten gered worden. Ook hier hield de FED rekening mee door de rente in maart met slechts 25 BP te verhogen.

Op vandaag is Solid 100 % belegd in aandelenfondsen of aanverwanten, terwijl Iron 50 % belegt in aandelen- en 50 % in obligatiefondsen. Deze weging wensen wij te behouden voor beide fondsen.

In Diamond echter willen we evolueren naar een quasi 100 % obligatiefonds. Het fonds beschikt vandaag nog over ca. 30 % aandelenfondsen, maar zal in de komende tijd in functie van bepaalde evoluties op de financiële markten het aandelengedeelte verder afbouwen.

Met deze duidelijke en transparante strategie hebben onze klanten de keuze om de belegging te kiezen die het beste bij hen past. Aangezien deze fondsen ook kunnen gecombineerd worden, is elke verdeelsleutel in activaklassen (aandelen/obligaties) mogelijk. Zo kan iedereen ‘op maat’ bediend worden.

Verder maken we van deze gelegenheid gebruik om u de lancering van ons nieuwe fonds Platinum Defensive aan te kondigen.
Dit fonds zal steeds voor minstens 75% in obligaties belegd zijn. Platinum Defensive wordt voorgesteld tijdens ons Event op 24, 25 en 27 april. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via dit inschrijvingsformulier of via onze website.

Platinum (aandelen) en Platinum Defensive (+75% obligaties) kunnen eveneens gecombineerd worden 'à la tête du client'.

share this post on