31 jan. 2024

Iedereen heeft de mond vol van obligaties … maar bij Hesters kijken we verder

Kiest u vandaag best voor aandelen of obligaties? Het is de vraag die beleggers al een hele tijd bezighoudt. Ontdek hier hoe wij bij Hesters dit thema benaderen.

Met de hogere rentevoeten is ook de interesse in obligaties bij veel beleggers aangewakkerd. Niet onterecht, want er zijn zeker mooie opportuniteiten te vinden in obligatieland. Zo bieden we zelf twee unieke fondsen aan (één in België, één in Luxemburg), waarbij de klemtoon op obligaties ligt.

Het gaat om fondsen die op hun beurt beleggen in obligatiefondsen, maar ook voor een beperkt stukje in defensieve aandelen. Want waar in 2022 zowel aandelen als obligaties het globaal gezien slecht deden, scoorden een aantal defensieve aandelen toch een stuk beter dan obligaties. Het beste bewijs dat zorgvuldig geselecteerde defensieve aandelen zeker een plaats verdienen in de portefeuille van voorzichtige beleggers.

Dat maakt ons bij Hesters net dat tikkeltje anders. We volgen de financiële markten dagelijks nauwgezet op en gaan steeds op zoek naar opportuniteiten voor onze klanten. We onderhouden eerstelijnscontacten met tal van fondsbeheerders, precies om altijd en overal mee te zijn. En bovenal bieden we liquiditeit. U kunt altijd aan uw geld. Daar kan geen staatsbon aan tippen …

Wilt u graag samen met ons bekijken welke mogelijkheden we bieden voor uw beleggingsportefeuille? Contacteer ons dan meteen voor een afspraak. We leggen u dan uit hoe en waarin u kunt beleggen en werken voor u een voorstel op maat uit.

share this post on