06 okt. 2022

De 5 belangrijkste verzekeringen voor ondernemers

Ongeacht de grootte van uw bedrijf en verscheidenheid aan activiteiten in de sector, is een bedrijfsverzekering uiterst belangrijk. Waarom? Het kan starters een goede basis aan zekerheid geven wanneer ze voor het eerst hun deuren openen. Maar het is ook belangrijk voor ervaren ondernemers en bedrijfseigenaren, want afhankelijk van uw bedrijf en uw soorten verzekeringen kunnen de beleids behoeften van je bedrijf in de loop der tijd sterk evolueren.

Daarom is het kiezen van een juiste verzekering niet eenvoudig, maar we zijn er om u te helpen in deze complexe materie. Er zijn zoveel verschillende en aangepaste verzekeringen, als er verschillende bedrijfstakken zijn… maar in hoofdzaak kun je er al zeker van zijn dat je met deze 5 verzekeringen te maken zult hebben bij het opstarten of uitbouwen van een succesvolle zaak.


DE 5 BELANGRIJKSTE VERZEKERINGEN VOOR ONDERNEMERS:


1. Algemene aansprakelijkheidsverzekering


Een algemene aansprakelijkheidsverzekering helpt u, uw bedrijf te beschermen tegen claims die het heeft veroorzaakt:

  • Lichamelijk letsel van iemand anders.

  • Materiële schade aan andermans bezittingen.

  • Persoonlijk letsel, zoals smaad, laster of eerroof.


2. Brandverzekering


Een brandverzekering helpt u, uw eigen of gehuurde gebouw en apparatuur te beschermen die u gebruikt om uw bedrijf te runnen. Deze klassieke brandverzekering beschermt u tegen brand, blikseminslag, ontploffing, waterschade, arbeidsconflicten, vallen van een vliegtuig, uitwerking van elektriciteit en natuurrampen.

Maar ook verzekert deze polis u tegen diefstal, intern risico (ook als u geen onderhoudscontract voor uw elektronisch materieel hebt afgesloten), terrorisme, zelfs voor uw software en gegevens als u de optie ‘Wedersamenstelling Software & Gegevens’ afsluit!

Vandaag de dag worden er steeds meer verzekeringen afgesloten specifiek voor ‘Alle Risico’s Elektronica’. Dit biedt een uitgebreidere dekking specifiek voor elektronica apparatuur, dat zowel vast als draagbaar materieel kan zijn.3. Bedrijfsschadeverzekering


Als u uw bedrijf niet kunt runnen als gevolg van gedekte materiële schade, kan de bedrijfsschadeverzekering helpen om uw verloren inkomen te vervangen. U kunt deze dekking dus gebruiken om lopende kosten te betalen, zoals huur, energierekeningen of loonkosten…


4. Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Als uw bedrijf bijvoorbeeld professionele diensten verleent aan klanten, kunt u een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Dit kan helpen om uw bedrijf te beschermen tegen claims dat uw bedrijf een fout heeft gemaakt in de professionele dienstverlening. Eenvoudig gesteld kunt u zeggen dat een beroepsaansprakelijkheidsverzekering u helpt rechtszaken te dekken waarin wordt beweerd dat u een fout hebt gemaakt in het verlenen van uw diensten.


5. Arbeidsongevallenverzekering


Een arbeidsongevallenverzekering geeft uw werknemers compensatie-voordelen als ze gewond of ziek raken door hun werk. Deze voordelen bestrijken zeker volgende zaken:

  • Hun medische kosten te betalen.

  • Vervanging van het grootste deel van het gederfde loon als ze hun werk missen om te herstellen.

  • Het dekken van de begrafeniskosten als de werknemer/s overlijden door een werkgerelateerd letsel of ziekte.

  • Doorlopende zorg betalen, zoals fysiotherapie.

BESLUIT


Onze specialisten hebben hier al veel ervaring in en weten uw noden met de juiste dekking te voorzien. Geen sinecure in een verzekeringstak waar veel juridische gevolgen in verweven zitten. Onze specialisten gaan samen met u op zoek naar welke specifieke dekking uw bedrijf nodig heeft. Vraag gerust hier informatie om te kijken wat we voor u kunnen betekenen.

We weten dat elk bedrijf anders is en daarom zijn we er om u te helpen de juiste soorten zakelijke verzekeringen af te sluiten, opdat u in alle zekerheid uw bedrijf verder kan doen groeien.

share this post on